Vydáno: 9.10.2007
Lufthansa

Jíst zdravě a chutně lze také na palubě letadla

    Zdravá strava bohatá na ovoce a vitamíny je „trendy“ také na palubách letadel společnosti Lufthansa. Jen na frankfurtském letišti bylo loni do jejích letadel naloženo 90 tun jablek a 100 tun banánů. Váhově to odpovídá celému letounu Jumbo Jet (Boeing 747-700). Mimo tuto vitamínovou bombu naservíroval palubní personál cestujícím na 100 tun ovocného salátu a 50 tun hroznů. O oblibě ovoce v letounech společnosti Lufthansa tedy není pochyb. Nejnovějším trendem je nabídka sezónního exotického ovoce. V roce 2006 se ho spotřebovalo na 40 tun a navíc 21 tun broskví, nektarinek a jahod. Na nedostatek vitamínů na palubě si tedy ani v zimě určitě nemůže nikdo stěžovat.

    Kromě čerstvého ovoce mohou nyní cestující společnosti Lufthansa ochutnat také kulinářské kreace Davida Bouleye. Věhlasný šéfkuchař s francouzskými kořeny sestavil pro pasažéry v první a business třídě exkluzivní menu. Jedním z pokrmů pro první třídu je platýz v lanýžovém vývaru dashi s palmovým srdcem, cibulkami, houbami shitake a čínským zelím nebo telecí plec na houbách s bylinkami, baby karotkou, růžičkovou kapustou a bramborovým pyré se sýrem. Pasažéři v třídě business mohou ochutnat plátky smaženého lososa s hořčičnou omáčkou, celerovo-jablečným pyré a zelím v páře. Na výběr je také pikantní hovězí guláš, špecle a bylinková karotka.

    David Bouley se narodil v Connecticutu. O vaření se zajímal již v dětství, kdy v kuchyni často pomáhal babičce. Kuchařskému umění se začal vážně věnovat až ve Francii. Bouley studoval na pařížské Sorbonně a poté získával zkušenosti pod vedením věhlasných kuchařů Paula Bocuse a Frédy Girargeta. Po návratu do Spojených států pracoval pro přední newyorské restaurace. V roce 1985 byla restaurace Montrachet, jejíž kuchyni Bouley vedl, oceněna třemi hvězdami deníku New York Times. Ve městě, které je proslulé vlivem různých světových kuchyní, se David Bouley záhy stal kuchařskou celebritou. Díky inovativnímu přístupu k evropské kulinářské tradici je Bouley považován za jednoho z největších newyorských specialistů na evropskou kuchyni. Restaurace, pro které pracuje, se rychle staly vyhledávaným útočištěm mnoha gurmánů.

    Až do konce října ochutná menu Davida Bouleye na 270 000 pasažérů dálkových letů v první a business třídě společnosti Lufthansa.

Kontakt: