Vydáno: 20.7.2007
Lufthansa

Z hotelu Kempinski na palubu první třídy

    Šéfkuchař Tillmann Hahn sestavil menu pro pasažéry společnosti Lufthansa

    Aktuální menu pro pasažéry First a Business Class na dálkových letech společnosti Lufthansa sestavil renomovaný šéfkuchař Tillmann Hahn. Cestujícím v první třídě nabídne terinu s karotkou, čerstvým kozím sýrem, sušenými tomaty a omáčkou Gribiche z divokých bylin nebo pečeného mořského ďasa v ostrokyselé redukci z kokosového mléka s houbami shitake a žampióny. Cestující v business třídě mohou ochutnat specialitu s názvem „Hiddenseer Pfefferlappen“ (marinovaného sledě) s pórkovým salátem nebo kuře připravené na pánvi wok v omáčce ze zeleného kari s kousky papriky, hráškem, kešu oříšky a aromatickou rýží. V červnu potěšilo kulinářské umění Tillmanna Hahna také představitele států skupiny G8, kteří se sešli právě v hotelu, jehož kuchyni vede.

    Tillmann Hahn se narodil roku 1969 v německém Darmstadtu. Profesionálně začal vařit v létě 1986, když byl na praxi v legendární restauraci Schweizer Stuben, kde se později také vyučil. Poté působil v dalších restaurantech zvučných jmen jako je hamburský Landhaus Scherrer nebo Mandarin Oriental v Hong-Kongu. Od roku 2003 je šéfkuchařem gurmánské restaurace Friedrich Franz v grandhotelu Kempinski v severoněmeckém Heiligendammu. Pokrmy, které připravuje hostům tohoto přímořského letoviska, jsou založeny na tradiční francouzské kuchyni v kombinaci s lahůdkami ve stylu jiných slavných světových kuchyní. Tillmann Hahn byl se svým týmem dvakrát oceněn hvězdou Michelin.

    Menu v první a business třídě dálkových letů společnosti Lufthansa připravuje každé dva měsíce jiný šéfkuchař. Program Star Chefs spustila Lufthansa v roce 2000. Od té doby mohli cestující ochutnat pokrmy připravené více než šedesáti věhlasnými světovými kuchaři. Každé dva měsíce ochutná jejich kulinářské umění na čtvrt milionu pasažérů. Od července se servírují na palubách všech tříd dálkových letů společnosti Lufthansa jídla podle nových menu. Každý den se jen pro první třídu rozdá na 4 650 jídelních a nápojových lístků. Dalších 10 000 jídelních lístků dostanou denně pasažéři v business třídě. Ve všech přepravních třídách dohromady použije Lufthansa ročně téměř sedm a půl milionu jídelních lístků.

Kontakt:
    Donath-Burson-Marsteller
    Jan Laštovička
    GSM: +420 602 389 165
    E-mail: jan.lastovicka@bm.com

    Soubory ke stažení:

    Document Icon tillmann_hahn.doc